Salmu, Ilpo

Ilpo Salmu

ILPO SALMU

 

Mikä sai sinut salibandyn pariin ja milloin se tapahtui?

Opiskeluaikoinani 90-luvun alussa pelailin itse, ehkä vuonna 2010 poikani aloitti salibandyn pelaamisen. Tulin Loiskeeseen pojan mukana. Aikaisemmin valmensin 7 vuotta jalkapalloa. Yhden vuoden valmensin salibandya ja jalkapalloa yhtä aikaa.

 

Mikä on valmentamisesi punainen lanka?

Että mahdollisimman moni nauttii, oli taso mikä tahansa.

Kaikkein tärkeintä on että kykenee kehittämään jokaista yksilöä yksilönä. Sitä kautta myös joukkue kehittyy. Yksi pelaaja ei tee joukkuetta. Jokaisen pitää osata uskaltaa yrittää, eikä epäonnistumista saa pelätä. Muuten ei tapahdu kehittymistä.

Minua pidetään rauhallisena, vaikka olen vaativakin. Valmentamisessani on positiivinen ote. Ketään ei pakoteta. Mutta kun tulee harjoituksiin, niin silloin tehdään se mitä vaaditaan. Jos tulet treeneihin, pääset myös pelaamaan. Valmennettavani eivät joudu istumaan vaihtopenkillä taitojensa takia.

Pelaamisen pitää olla hauskaa ja kivaa. Se pitää näkyä sekä peleissä että treeneissä. Valmentajana koetan luoda positiivisen tunnelman. Neuvon, rohkaisen ja pyrin antamaan rakentavan palautteen. 13-17 -vuotiaita poikia on haastavinta saada pysymään lajin parissa.

Kipinä loppuu usein tasoryhmiä muodostettaessa.

 

Mieleenpainuvin hetki salibandyn parissa?

Vaikea yksilöidä. Viime vuonna Suomen suurin salibandyturnaus Helsinki Floorball Cup, jossa voitimme B-finaalin.

 

Mitä uutta haluaisit vielä kokea lajin parissa?

Joku iso turnaus olisi kiva voittaa. En valmenna kuitenkaan sen takia. Jos saan yhdenkin liigapelaajan tästä joukkueesta - olen tyytyväinen.

 

Millä innostat joukkuettasi harjoittelemaan?

Olen ollut tämän joukkueen kanssa viitisen vuotta. Pelaajien etu on, että sama valmentaja pysyy. Yritän pitää hauskuuden yllä, vaikka olenkin vaativa. Pelissä nähtyjä asioita kehitetään harjoituksissa, mutta taustalla on mietitty harjoittelun vuosisuunnitelma.

 

Mitä toivot pelaajien vanhemmilta?

Että vanhemmat antavat valmennukselle rauhan ja kannustavat joukkuetta. Tämä on onnistunut hyvin.

 

Tiedätkö tarinan seuramme nimestä Kirkkojärven Loiske?

Olen kuullut sen.

 

Tiedätkö nimeltä miesten sm-sarjassa pelaavia/pelanneita 
Loiske-taustaisia pelureita?

Tiedän - esimerkiksi Eino Pesu.

 

Inkkarit vai Oilers?

Oilers.

 

Minä vuonna Loiske perustettiin?

2001.

 

/ kn 24112016