Kerhot

Tervetuloa Loiskeen kerhomaailmaan.

LOISKE-KERHOT
 

LOISKE-salibandykerhossa lapsesi harrastaa koulutettujen aikuisten ohjauksessa. Kerhoryhmistä vastaa varhaiskasvatuksen erityisopettaja Anna Pohjakallio.

LOISKEEN KERHOT (syksy 2023)
(Kirkkojärven koulu)

Kerhopäivä on aina maanantaina.

Kevätkausi maksaa 99€/peluri.

(sisarusalennus -20%)


Tornadot/Salamat ovat Loiskeen pienimpiä mailan heiluttajia. Ryhmä (4-6 v) kokoontuu Kirkkojärven koululla maanantaisin klo 17:00-18:00. Harjoituksissa nautitaan pallon perässä juoksemisesta, harjoitellaan mailankäyttöä pelivälineenä ja opetellaan perussääntöjä. Samalla opitaan ja iloitaan yhdessä pelaamisesta ja liikkumisesta. Tehokas treeniaika on 45 min. Varusteena treeneihin sisäpelikengät, maila, suojalasit, vesipullo ja iloinen mieli.

Sunrise on 6-8 vuotiaiden pelureiden ryhmä, jossa salibandyn saloihin tutustutaan jo vähän tarkemmin. Ryhmä kokoontuu Kirkkojärven koululla maanantaisin klo 18:00-18:55. Toiminnan ideana on iloinen, sosiaalinen liikunta, mutta tämä ryhmä harjoittelee jo enemmän salibandy-sääntöjen pohjalta. Treenit koostuvat alkulämmittelystä, lyhyestä teoriaosuudesta, siihen liittyvästä harjoitteesta ja runsaasta pelaamisesta. Jokaisen pelaajan onnistumisen ja osaamisen tunne ovat tärkeitä. Varaa mukaan treeneihin sisäpelikengät, maila, suojalasit, vesipullo  - sekä iloinen halu liikkumiseen.

HUOM!
Pienten (4-6-vuotiaiden) treeneissä toivotaan vanhempien apuja kaukalon laidalle. Mikäli kolhuja sattuu tai pissahätä yllättää, toiminta kentällä voi jatkua jouhevasti.

Kerhoryhmistä vastaa varhaiskasvatuksen erityisopettaja Anna Pohjakallio.

Tervetuloa Loiskumaan!


T. Anna


Yhteydet:
Anna Pohjakallio
anna.pohjakallio@loiske.fi
044 535 2365


 

 

LOISKE valitaan seuraksi vastuullisen ohjauksen ja valmennuksen vuoksi

LOISKE seurana pitää tärkeänä, että jo kaikkien nuorimpien lasten ohjauksesta vastaavat aikuiset, joilla on lajiosaamisen lisäksi vahvaa pedagogista osaamista.

Vastuullinen valmennus tarkoittaa sitä, että ohjaaja/valmentaja innostaa pelien ja leikkien avulla lapsia salibandyn pariin sekä suunnittelee ja toteuttaa monipuolisia harjoituksia, jotka huomioivat lapsen itseluottamuksen kehittymisen. Kerhossa ohjaaja ymmärtää onnistumisen merkityksen tärkeyden lajirakkauden syntymisessä ja osaa opettaa lajin perustaitoja. LOISKE-salibandykerhon vastuuohjaajana toimiikin erityislastentarhan opettaja Anna Pohjakallio, joka on vetänyt LOISKE-kerhoja yli 15 vuotta. 

"Tärkeintä on se, että kaikilla on mahdollisuus kokea onnistumista omalla tasollaan. Kyse ei ole kilpailemisesta vaan osallistumisen ja iloisen liikkumisen mahdollisuudesta. Meidän kerhossa vilkkaat ja haastavatkin lapset ovat onnistuneet oppimaan struktuuria, kömpelöt nousseet lentoon ja hiljaiset saaneet reippautta. 

Todella tärkeää on positiivinen kannustaminen. LOISKE-kerhossa on riittävästi aikuisia. Yksi aikuinen voi siirtyä huomiota hakevan lapsen luokse. Positiivinen palaute pyritään antamaan välittömästi ja haasteet pyritään ohjaamaan huumorilla ja kannustuksella. Joukkuetaitoja harjoitellaan vaivihkaa. Tehdään yhdessä, aloitetaan yhdessä, lopetetaan yhdessä ja opetellaan tuntemaan joukkuekaverit.

Koen todella tärkeänä, että kaikenlaiset lapset saavat mahdollisuuden harrastaa! Mielestäni olen onnistunut silloin hyvin, kun lapsi sanoo; ”mä osasin ”. Olen ylpeä tästä kerhotoiminnasta", kertoo Anna Pohjakallio.

LOISKEEN salibandykerhot käynistyvät taas syyskuussa. Vapaita paikkoja voitte kysellä suoraan Annalta. 

Soita: Anna Pohjakallio 044 535 2365 ja tule mukaan!

https://www.loiske.fi/kerhot/

  

IHAN PARAS SÄBÄKERHO
 

Loiskeessa voi harrastaa salibandyä vaikka jo nelivuotiaasta lähtien. Ensin harjoitellaan ryhmätaitoja ja perusliikuntaa - leikitään, touhutaan ja toki myös tartutaan mailaan sekä tehdään pari maaliakin. Sitten harjoitellaan lisää yhdessä olemista sekä säbää ja ryhdytään pelaamaan jo vähän reippaammin. Isoimmat kerholaiset eli Sunrise-ryhmän pelurit ovat jo kevään lopussa valmiita muodostaamaan ihan oikean Loiske-joukkueen ensi syksyksi.

Loiskeen kerhoissa on kolme ryhmää: Salamat, Tornadot ja Sunrise. Salamat ovat nuorimpia, jotkut vain nelivuotiaita, ja Sunriset vanhimpia, eli noin ekaluokkalaisia, ja Tornadot siinä välissä.

- Tärkeintä ihan joka ryhmässä on tekemisen ilo ja riemu, sanoo kerhon vastuuohjaaja Anna Pohjakallio, jonka kaikki tuntevat ihan vaan kerho-Annana.

- Jossain vaiheessa kerholaisten peli-into on jo niin iso, että he haluavat pelata ihan oikeita otteluitakin, vaikka pääpaino kerhoissa on aina pelailussa oman ryhmän kesken. Harjoituspelejä olemme pelanneet mm TU:n ja Eagles-seuran kerhoja vastaan.  

 

Tunnelma katossa

Harjoituspelien ensimmäinen hetki koettiin keväällä 2017. Tornadot olivat kehittyneet valtavin harppauksin ja halusivat pelata ottelun. Niinpä vastustajaksi kutsuttiin vuotta vanhemmat kerholaiset eli Sunrise: päätettiin viettää hauska pelihetki yhdessä.

Vanhemmat kokoontuivat sankoin joukoin ottelua seuraamaan, ja näkihän sen, että pelureita jännitti vähän. Alkulämmittelyssä huolet kuitenkin kaikkosivat, kun muistettiin, että tämähän on tuttua juttua.

Peli oli aivan mahtava! Meteliä oli jakaa vaikka koko halliin, kun molemmat ryhmät kannustivat omia ja vähän toistenkin pelaajia. Isommat kerholaiset, eli Sunrise, näyttivät kyllä vielä kaapin paikan, mutta ei voinut kuin ihailla Tornadojen taiturimaisuutta ja peräänantamattomuutta isompia vastustajia vastaan. "Ensi vuonna me ollaa noita isompia", joku Tornado hihkaisi.

Lopussa kaikuivat kannustuhuudot koko poppoolle: "Ylärima alas - Loiske on paras!"

 

Kehityskaari ilon kautta

Pelissä näkyi myös se, mitä Loiskeen kerhoissa opitaan. Alussa Salamissa aloitetaan siitä, että opetellaan touhamaan yhdessä ja kuuntelemaan ohjaajan neuvoja. Välillä pitää vähän miettiä, että mitäs nyt pitikään tehdä. Mutta jo parin vuoden päästä ollaan ihan täysverisiä pelimiehiä ja -naisia, jotka eivät meinaa vaihtopenkillä pysyä, kun on niin kova kiire kentälle - sellaista energiaa pursuili Tornadojen ja Sunrisen matsissa.

Kaikki ohjaajat tuntevat suurta ylpeyttä kerholaisista, jotka tulevat joka sunnutai tekemään parhaansa ja iloitsemaan säbästä sekä kerhokavereista.

Hyvä Salamat! Hyvä Tornadot! Hyvä Sunrise! Hyvä Loiske!