Heikura, Lasse

 

Lasse Heikura

Seuran perustaja ja toimintaa organisoiva puheenjohtaja. Takana yli 25 vuotta lajivalmentajana olemista.
 

Mikä on parasta valmentajan hommassa?

Parasta on olla luomassa jotain muistorikasta tarinaa, seurata pelaajien kehittymistä ja olla joukkuetoiminnan ilmapiirin ytimessä.

Mitä tavoittelet valmentajana?

Valmentajana ollessani tavoitteeni oli luoda ympärille innostunut ja eteenpäin haluava ryhmä. Joukkueen sisällä pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta myös tiukat säännöt, sillä se tuo sitten vapautta toimia. Haluan että lapset tulevat tohkeissaan paikalle aina jotain uutta oppimaan.

Mitä pidät tärkeimpänä asiana valmentajana?

"Jokainen pelaaja on laulun arvoinen" - eli huomioida kaikki pelaajat ja metsästää yhdessä niitä onnistumisen elämyksiä.

Mikä on paras saavutuksesi salibandyssä?

Paras saavutus on ollut ensimäisen virallisen salibandyjoukkueen perustaminen tänne Espooseen. Siitä on aikaa yli 25 vuotta. Tämän jälkeen olen valmentanut miehiä, naisia, tyttöjä ja poikia. Olen kiertänyt salibandyturnauksia ympäri maailman ja ollut kehittämässä pelaajia lajin huipulle asti. SM-mitaleita löytyy kaapista, kuten lajin MM-kisojen muistolaattojakin. Myös legendaaristen Storvretan ja Prahan turnausten voittopysti koristaa Loiskeen palkintokaappia. Oman pelaajauran huippuhetki oli nostaa Pohjois-Amerikan mestaruuspytty ilmaan ja laulaa Queenia koko sydämestä. Hyvä Bostonin puukädet!